vrouw 30 jaar met taart
Life & Mind

Hello thirties!

Vandaag 30 jaar geworden! Ik vroeg mijzelf altijd af of het echt zo’n dingetje is of dat de mensen zich gewoon aanstellen. Ik blijf erbij dat het ietwat overdreven is om je er druk over te maken. Dus ik ben ook een aansteller, want het doet toch wel iets met mij.

Onbewust negeer ik het

Veel mensen zien de leeftijd 30 als een mijlpaal. Daardoor ben ik er zelf ook anders naar gaan kijken. Ik zat er zelfs voor het eerst weer eens aan te denken om mijn verjaardag voor vrienden te vieren. Haha uiteindelijk niet gedaan. Het is net alsof ik onbewust mijn verjaardag negeer. Ik weet dat het eraan komt, maar ik denk er niet aan en regel er niks voor. Het is dat mijn familie dan vraagt wanneer ik het vier, dat ik iets ga regelen. Om het dan nog te regelen voor vrienden is te laat. Daarna is het zomer, dus ik denk al snel.. laat maar zitten. Dit keer was mijn nichtje, die bezig was met een tekening voor mijn verjaardag, dat ik weer wakker werd geschud.. je bent bijna jarig, regel iets! Want natuurlijk vind ik het stiekem wel leuk om het te vieren.

Reminisceren

Reminisceren (heerlijk woord): terugdenken, mijmeren, reflecteren, herinneren, stilstaan. Dat is wat ik dan toch doe bij een mijlpaal. Wat waren mijn doelen als begin twintiger voor over 10 jaar. Wat heb ik daarvan bereikt. En wat niet. Vooral naar dat laatste kijk je dan al snel. Bij mij is dat toch wel het hebben van een goede en vooral leuke baan.

Vandaag ben ik officieel 3 dagen werkeloos. Mijn contract liep af per 1 juli. Dus nu, na bijna 16 jaar, heb ik voor het eerst geen werk. Dat is het laatste wat ik had verwacht en gehoopt 10 jaar geleden. Dan voel ik me toch wel een beetje een teleurstelling. Na 10 jaar, niks bereikt op werkvlak. Ja ik weet het, dat is overdreven. Ik heb diploma’s behaald, heb ervaring opgedaan, heb mijzelf ontwikkeld en heb meer kennis over mijzelf. Maar toch, ik heb geen leuke vaste baan.

Als klein kind was het mijn wens om te trouwen op mijn 21ste en mijn eerste kind te hebben op mijn 23ste (waarom die leeftijden, geen idee). Dat heb ik altijd zo in mijn hoofd gehouden. Achteraf gezien toch blij dat dit anders is gelopen. Ik heb mijn prins op het witte paard gevonden (eigenlijk op een motor Ducati) en heb een heerlijke dochter en de tweede is op komst. Mijn vroegere wens van 4 kids.. eh.. haha dat zien we nog wel. Dat was mijn fantasieplaatje, toen ik nog geen kinderen had.

Resultaat: positief

Ik weet dat ik best negatief klink over mijn werk, maar je mag ook kritisch zijn. Na de bevalling begin ik weer opnieuw. En dit keer weet ik al beter wat ik niet moet doen. Wat zeggen ze altijd.. het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe. Nou ik heb in ieder geval een mooie lange reis (achter de rug en nog te gaan). Ik baal ervan dat ik die eindbestemming nog niet heb gehaald, maar het is niet zo dat ik alleen maar negatieve ervaringen heb gehad. Ik heb ook ontzettend veel plezier gehad in mijn werk. Dus eigenlijk is het nog niet zo slecht. Ik heb altijd betaald werk gehad. Ik heb het meestal goed gehad. En die juiste baan die bij mij past, komt nog wel.

Wat waren mijn verdere doelen? Vooral het huisje, boompje, beestje. Dingen zien en ervaren (hmm.. ik had niet hele specifieke doelen). Nou dat zit wel goed. Binnenkort verhuizen we naar echt wel mijn droomhuis. Ik heb al wat mooie, verre reizen erop zitten. Heb zeker dingen gezien en ervaren in de laatste 10 jaar.. Overall: positief resultaat!

Volgende 10 jaar

Wat zou ik dan over nog eens 10 jaar bereikt willen hebben? Pff.. 40 jaar! Zo kan ik mijzelf echt nog niet voorstellen. Voel me nu nog niet eens een echte volwassene (en ja ik moet nog steeds mijn ID laten zien als ik een fles wijn haal! Zelfs een keer toen ik met de kinderwagen was. Maar ach, ik zie het als een compliment).

Okรฉ, 10 jaar, dan hoop ik toch wel meer mijn droombaan bereikt te hebben. Al moet ik nog wel ontdekken wat die baan precies is. En moet ik mij waarschijnlijk omscholen (doe ik pas als de kids zelf op school zitten). Maar dit moet wel lukken.
Verder ben ik tevreden met mijn gezin, uitbreiding of niet. Huisje: ben ik ook zeer tevreden mee. De aankomende jaren komen er nog wel wat verbouwingen aan. Boompje: ben allergisch voor de boom die in de tuin staat.. Hmm over zijn toekomst ben ik niet zeker in de aankomende 10 jaar. Beestje: hoop dat de katten dan nog leven. De kippen en vissen leven dan niet meer, maar we hebben vast nieuwe, in een nog groter hok/aquarium. En als ik mijn man kan overtuigen komen er nog wat dieren bij.. oh en een moestuin en een kas. En hopelijk nog meer verre reizen.

Ach, weet je, ik zie wel hoe het leven loopt. Als we maar gelukkig zijn. Ik hoef niet perse hele specifieke doelen en dromen te behalen. Er kan iets gebeuren, waardoor je totaal van inzichten verandert. En dat is ook prima. Tuurlijk, het is goed om dromen/doelen op te stellen. Maar ik denk niet dat je je daaraan moet vastklampen.

Als de reis, met liefdevolle mensen om je heen, je voldoening en energie geeft. Dan maakt de eindbestemming toch niet zo veel uit?

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WillemijnHalema mostert van dusschoten Recent comment authors
  Inschrijven  
nieuwste oudste
Abonneren op
Halema mostert van dusschoten
Gast
Halema mostert van dusschoten

Hiep hiep hoera nog een keer gefeliciteerd ๐Ÿ˜‰๐Ÿค—๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰,ach ja wat is leeftijd je bent zo jong als je voelt(soms voel ik me een oud vrouwtje ๐Ÿ˜๐Ÿ˜dat zijn gewoon even k.u.t dagen) stukken wijzer wordt je wel als je oudere wordt,en dan denk had ik dat maar anders gedaan,maar later ga ik er goed over nadenken en dan denk ik,nee is goed zo heb er van geleerd en dat hoorde zo te zijn al zijn sommige momenten best k.u.t leer momemten,dus geniet van elk jaar dat je ouder wordt๐Ÿ’‹