jashaakje waar gezicht op is getekend
Life & Mind

Geluksmomentjes

Laatst besefte ik mij dat ik altijd tegen mensen zeg dat ik veel geluk heb. Ik heb de nodige negatieve ervaringen in het leven gehad, maar toch zie ik mijn leven als positief, met veel geluksmomentjes.

Ze komen plots op

Laatst verkocht ik mijn motorpak via marktplaats. (Mijn heupen zijn volgens mij na de vorige bevalling uit elkaar geperst en nooit meer terug gekomen hun vaste plek. Dus dat werd hem niet meer.) Terwijl ik met de koper sta te praten in de gang over ons huis dat te koop staat en foto’s die in de gang hangen, ervaar ik zo’n geluksmomentje. Een bepaald warm gevoel van tevredenheid, van mazzel, van voldoening. Van intens geluk!

Zonder het van tevoren te weten, komen deze momentjes en gevoelens op. Ik ben dan intens gelukkig in dat moment. Zoals in de gang met die koper. Ik keek naar mijn trouwfoto, met onze geweldige ringdrager (een oehoe) en naar een foto van mijn huwelijksreis, met het magische noorderlicht. En ik dacht bij mijzelf.. wat heb ik eigenlijk een prachtig leven en mooie dingen meegemaakt.

En het zijn niet alleen de momenten dat ik terugdenk aan mooie ervaringen, maar ook ervaringen van het nu, op het moment zelf. Bijvoorbeeld als ik iets moois zie in de natuur, de geur van regen na een warme dag, mijn dochter die iets geks doet of de katten die heerlijk komen knuffelen. Maar ook de foto van hierboven. Deze foto heb ik twee jaar geleden gemaakt in een wc op een doorreis van vakantie. Dit laat mij glimlachen op het moment. En heel even vraag ik mij af wie het heeft gedaan en waarom. Dan loop ik de wc weer uit, vrolijker dan ik erin liep.

Negatieve ervaringen

Ik heb mijn dromen die ik als kind had lang niet allemaal behaald. Zeker op dit moment niet op arbeidsgebied. Maar als ik terugdenk aan alles wat ik heb gedaan en heb meegemaakt, besef ik wat voor mooie ervaringen ik ook al heb gehad in mijn leven. Die doen de negatieve ervaringen verbleken op dat moment.

Ik geef eerlijk toe dat die negatieve ervaringen nog steeds invloed hebben op zijn tijd. In een volgende blog zal ik hier meer over delen. Ik ben niet altijd zo’n blij ei en ben mij niet altijd bewust van mijn geluk. Vaak kom ik ook in periode dat ik even down ben. Ik kan dan blijven hangen in het verleden, in de dingen die ik nooit heb bereikt, de verkeerde keuzes die ik heb gemaakt of de keuzes die ik niet durfde te maken. Dan is het moeilijk om te zien hoe veel moois er in mijn leven is (geweest). Maar dan heb ik dan weer zo’n klein intens momentje dat ik eraan word herinnerd. Een stem in mij die zegt ‘Hey jij daar! Weet je wel hoe veel geluk jij hebt, met wie je bent en wat je hebt. Jij bent gezegend.’

Het komt wel goed

Ik zeg altijd: het komt wel goed. Beter gezegd, met mij is het al goed! Ja, ik ben boos, ik zeur, ik stel me aan en ik heb zelfmedelijden. Dat is prima en mag ook op zijn tijd. Maar tegelijkertijd ben ik ook blij, tevreden, streef naar groei, kan ik lachen om mijn fouten en geniet ik van wat ik heb en heb meegemaakt. Ik leef!

Ervaar jij wel eens zo’n intens geluksmomentje? Of ervaar jij dit op een hele andere manier? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Op de hoogte blijven van nieuws?

Als je het leuk vindt, kan je mij ook nog volgen op Instagram. Hier post ik bijna dagelijks foto’s en/of verhaaltjes. Ook ben ik te volgen op Facebook en Twitter. Klik op de (groene) links of klik op de icoontjes bovenin de website. Dan kom je direct op de juiste pagina terecht.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden wanneer er een nieuwe blog online komt en af en toe een leuke preview lezen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief in het formulier hieronder.

Let op! Wanneer je je aanmeldt komt de e-mail voor bevestiging zeer waarschijnlijk in je spam box terecht.

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op