Games

Escape room in eigen huis

In deze tijd van corona zitten we veel thuis. En dat blijft voorlopig zo. We mogen en kunnen bijna niet de deur uit. Je zit op elkaars lip, de series op Netflix heb je allemaal al wel gebingewatcht. Ik zeg: tijd voor spelletjes! En ik hoop dat ik iig één avondje jullie wat plezier kan bezorgen.

Een steentje bijdragen

Veel mensen doen vanalles om anderen te helpen in deze tijd van nood. Ik wil daar graag aan bijdragen, door wat vermaak bij de mensen thuis te brengen. Zet een keertje de tv uit en speel met elkaar. Gebruik die hersenen bijvoorbeeld voor een leuk escape room spel, die je gewoon in je eigen huis kan spelen. Eigenlijk is het een ‘stay-in-the-room’ spel. Je hoeft niet binnen een bepaalde tijd uit de kamer of de ruimte te zijn. Al helemaal niet in deze coronaperiode..

Zet een hapje en een drankje klaar. En geniet op jullie gemak van een gezellig spelavondje, waarbij je ondertussen een uurtje samen hebt nagedacht over verschillende raadsels, puzzels en opdrachten.

Hoe werkt het spel

Het spel moet natuurlijk thuis voorbereid worden, dus één speler moet dit doen. Deze persoon is The GameMaster. Hij/zij alleen mag het document openen en lezen, anders zijn alle opdrachten al bekend en is het natuurlijk niet meer zo leuk om het spel te spelen. Je hoeft niet het hele document uit te printen.

Tips
  • Eén speler is The GameMaster en bereidt het spel voor. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Deze persoon weet dus wat er gaat gebeuren en kan zelf niet meedoen met de opdrachten.
  • Voor the GameMaster: Lees van tevoren goed de instructies door.
  • Speel het spel met minimaal 3 personen. Dan zijn er iig twee mensen die de opdrachten kunnen uitvoeren en kun je gebruik maken van elkaars kennis. En het is ook gewoon gezellig.
  • Speel met meerdere mensen door bv te Skypen of FaceTimen. Zo kun je toch samen spelen, ondanks de coronamaatregelen.
  • Je hoeft niet het hele document uit te printen. Er staat bij ‘duurzaam spelen’ in de instructies wat je minimaal moet doen om te kunnen spelen.
  • Het spel is bedoeld voor jongeren en volwassenen.

Testgroep

Gisteravond heeft een testgroep het spel gespeeld, waar ik bij was. Dit ging vrij goed. Wel heb ik daarna nog wat kleine dingetjes veranderd. Zij vonden het spel leuk om te doen. Sommige opdrachten waren wat makkelijker, andere wat moeilijker. Dat was fijn volgens hen. Er zat voor iedereen wat bij. Een ander testpersoon zei dat het fijn is als de opdracht meerdere keren wordt uitgeprint. Dit kan natuurlijk, maar op zich hoeft dit niet. Als de opdracht netjes in het midden ligt, kan iedereen met pen en papier aan de oplossing werken.

Eén speler zat in het buitenland en deed mee via beeldbellen van What’s App. Dit ging prima. Er werd telkens een foto gemaakt van de opdracht en doorgestuurd. De spelers hebben er ongeveer twee uur over gedaan, waarbij er tussendoor veel werd gekletst en er niet continu aan de opdrachten is gewerkt.

Degenen die heb spel gespeeld hebben, kunnen nu The GameMaster worden en het spel begeleiden bij nieuwe spelers.

Laat een reactie achter

Vond je het spel leuk? Deel dan deze website met je vrienden, familie en bekenden. Ik zou het heel lief vinden als je dit spel deelt via deze website of mijn facebookpagina. Ik heb er tijd en moeite in gestoken om dit te maken en zou het fijn vinden als mijn website wordt genoemd.

Laat ook gerust een reactie achter met je mening over dit spel. Heel graag zelfs. Was het te makkelijk, te moeilijk? Tips en tops. Ik heb het gemaakt, puur voor een uurtje tijdverdrijf en gezelligheid, maar feedback is altijd fijn.

En nu het belangrijkste: heel veel plezier samen!

Download hieronder het spel.
Let op! Alleen The GameMaster mag het document lezen en openen.

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
WillemijnPeter & RianneWillemijnCarolien Recent comment authors
  Inschrijven  
nieuwste oudste
Abonneren op
Carolien
Gast
Carolien

Wat een berg werk heb jij verzet erg leuk!
Ga het vast een keer doen.

Peter & Rianne
Gast
Peter & Rianne

Super leuk zeg. Wij gaan het ook doen!

Willemijn
Gast

Aah leuk! Ben benieuwd wat jullie ervan vinden 😄